Οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου θα συνεχίσουν να φθάνουν κανονικά στην Ιταλία, διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι σε τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα. Αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, το οποίο επικαλέστηκε το Κρεμλίνο.

Οι δύο αρχηγοί κρατών συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία. Η έναρξη της διαδικασίας αποκλιμάκωσης είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή σοβαρών συνεπειών που μπορεί να βαθύνουν την κρίση, είπε ο Ντράγκι στον Πούτιν.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα εξεύρεσης βιώσιμης και διαρκούς λύσης στην κρίση και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης.

Την ίδια μέρα, ωστόσο, η Μόσχα δήλωνε ότι δεν θα υποχωρήσει μπροστά στις απειλές κυρώσεων των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον στο Facebook, υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση ευθύνεται για την κλιμάκωση της έντασης.

Η ανακοίνωση έγινε πριν από την αναμενόμενη επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.
Η Ιταλία ψάχνει επί του παρόντος να βρει μια διαρθρωτική λύση για την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

euractiv.gr