Η Valorem συγκέντρωσε χρηματοδότηση από την AIP Management, για την κατασκευή του αιολικού έργου Matkussaari ισχύος 149 MW στη Φινλανδία. Το Matkussaari θα κατασκευαστεί με μια προγραμματισμένη συνολική επένδυση 195 εκατ. ευρώ. Το αιολικό πάρκο, που βρίσκεται στην περιοχή Ostrobothnia στη Φινλανδία, θα έχει 27 ανεμογεννήτριες η καθεμία με ονομαστική ισχύ 5,5 MW.

Το αιολικό πάρκο Matkussaari αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου έργου Viiati, το οποίο περιλαμβάνει επίσης το αιολικό πάρκο Kalistanneva ισχύος 165 MW το οποίο πουλήθηκε από τη Valorem σε μια φινλανδική κοινοπραξία που αποτελείται από την Helen Oy και το Wind Power Fund της Alandsbanken.

Μαζί, και τα δύο αιολικά πάρκα θα παράγουν αρκετή ενέργεια που θα αντιπροσωπεύει περίπου το 1,2% της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της Φινλανδίας.

Η Matkussaari Wind Farm Oy, η εταιρεία διαχείρισης του αιολικού πάρκου, που ανήκει κατά 100% στη Valorem, έχει υπογράψει συμφωνία εγκατάστασης που παρέχει ευέλικτη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση 135 εκατομμυρίων ευρώ από την AIP Infrastructure 2, τη διαχείριση της οποίας η AIP Management, και έχει επίσης εξασφαλίσει 10 εκατομμύρια ευρώ σε Χρηματοδότηση ΦΠΑ από την OP Bank.