Αναστασιάδης σε Τουρκοκύπριους: Λύση Κυπριακού για να Πάρετε Αέριο

Αναστασιάδης σε Τουρκοκύπριους: Λύση Κυπριακού για να Πάρετε Αέριο
του Κώστα Βενιζέλου
Τρι, 15 Φεβρουαρίου 2022 - 18:15

«Η λύση του Κυπριακού θα συμβάλει σημαντικά και στην επαναξιολόγηση του όλου ενεργειακού προγράμματος έτσι ώστε να μην παραγνωριστούν οι βλέψεις ή οι προγραμματισμοί, οραματισμοί της Τουρκίας να έχει λόγο και ρόλο όσον αφορά ενδεχόμενα τη διέλευση ή τη συμμετοχή στις διεργασίες για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου». Αυτά ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι «αρκεί να τηρηθεί το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης, αρκεί να σεβαστούν την ΑΟΖ των γειτονικών κρατών»

Ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας στη γιορτή του Αγίου Μάρωνα, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων, έκανε έκκληση τόσο προς την ηγεσία της κατοχικής δύναμης της και τον εγκάθετο της στα κατεχόμενα, για να συνεργασθούν. Η αναφορά του επαναξιολόγηση του ενεργειακού προγράμματος, προφανώς και εντάσσεται στη λογική των δώρων, στην ακολουθούμενη πολιτική του κατευνασμού.

Ο φυσικός πλούτος ανήκει στην Κύπρο, η οποία συνεργάζεται με εταιρείες, που έχουν αδειοδοτηθεί για να δραστηριοποιηθούν στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε ένα σχεδιασμό προέχει η διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας. Η Άγκυρα μπορεί να είναι μέρος των σχεδιασμών υπό προϋποθέσεις, εάν και εφόσον επιλυθεί το Κυπριακό και η όποια απόφαση εμπλοκής της θα εξυπηρετεί την Κυπριακή Δημοκρατία.

(η συνέχεια στο slpress.gr)