Ο ΔΕΔΔΗΕ Συγκεντρώνει τις Κεντρικές Υπηρεσίες του σε ένα Κτήριο

Ο ΔΕΔΔΗΕ Συγκεντρώνει τις Κεντρικές Υπηρεσίες του σε ένα Κτήριο
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Τρι, 22 Φεβρουαρίου 2022 - 17:01

Σε μια κίνηση που αντανακλά τις σύγχροινες τάσεις για εξοικόνομηση ενέργειας και πόρων, ο ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε να συγκεντρώνει σε ένα κτήριο το σύνολο, των διεσπαρμένων σε οκτώ συγκροτήματα γραφείων,  κεντρικών διοικητικών υπηρεσιών του που βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής. Το ανακοίνωσε ο Αναστάσιος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή

κατά τη χθεσινή  Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η οποία αποκάλυψε πως τα μισθώματα για αυτά τα οκτώ κτήρια ανέρχονταν σε 120.000 ευρώ μηνιαίως, εκτός του ότι επρόκειται για κτήρια ενεργειακής κλάσης Γ' ή και χαμηλότερης κλίμακας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ απέκτησε το νέο κτήριο που βρίσκεται στην Λεωφόρο Κηφισού 62, στο ύψος του Περιστερίου, (το πρώην κτήριο της ΟΠΑΠ Α.Ε.) ύστερα από ανοικτό διαγωνισμό που διενεργήθηκε με ανάδοχο την «SYNERGO Ανώνυμη Τεχνική-Οικοδομική και Εμπορική Εταιρεία». Το κόστος ανέλθε σε 1653 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και συνολικά, στα 21,5 εκατ. ευρώ).

Οι εκτιμήσεις του κ. Μάνου είναι ότι η αποφυγή του κόστους που πλήρωνε έως τώρα, θα αντισταθμιστεί αρχικά με το κόστος του νέου κτηρίου, έως ότου γίνει η απόσβεση του τιμήματος αγοράς του ύστερα από λίγα χρόνια και σε δεύτερο στάδιο με τα σημαντικά και μόνιμα οικονομικά οφέλη που θα έχει ο ΔΕΔΔΗΕ, εκτός της σημαντικής και πολύτιμης εξοικονόμησης ενέργειας.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ είπε ότι στον προγραμματισμό της διοίκησης περιλαμβάνεται η κατασκευή μιας σειράς υποσταθμών για ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.