Τη δυσαρέσκειά τους για την εκτόξευση των τιμών της ενέργειας, με έμφαση στις συνέπειες που έχουν για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τις επιχειρήσεις, εξέφρασαν χθες βουλευτές της Ν.Δ. στον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος μετέφερε στον κ. Σκρέκα την «πρωτοφανή πίεση» που ασκούν οι πολίτες στα βουλευτικά γραφεία για τις «υπέρογκες αυξήσεις» στα τιμολόγια και παραδέχθηκε ότι οι κυβερνητικές επιδοτήσεις «δεν φαίνονται στους λογαριασμούς». Μάλιστα, χαρακτήρισε το ενεργειακό ζήτημα «θέμα βιωσιμότητας» και «υπαρξιακό» για πολλές επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Με τις θέσεις του κ. Μπουκώρου συντάχθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γιώργος Βλάχος, λέγοντας ότι «απεικόνισαν σωστά την πραγματικότητα» και προσθέτοντας ότι το ζήτημα απασχολεί όλους. Από την πλευρά του ο γαλάζιος βουλευτής Χρήστος Κέλλας χαρακτήρισε «ακριβοθώρητο» τον κ. Σκρέκα και του ζήτησε να ξεκαθαρίσει πότε θα φτάσουν τα πιστωτικά ή η έκπτωση ή το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στον αγροτικό κόσμο.

Απαντώντας στην εσωκομματική κριτική, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι κανένα κράτος δεν μπορεί από μόνο του να αντιμετωπίσει την ακρίβεια στην ενέργεια. Εξαπέλυσε, όμως, και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Η λύση δεν είναι ως διά μαγείας, με έναν νόμο και ένα άρθρο, να παγώσουμε τις τιμές, αυτό το οποίο ακούγεται από το ΣΥΡΙΖΑ και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι και ανεδαφικό αλλά είναι και επικίνδυνο». «Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να στηρίξει και στηρίζουμε. Μπορούμε να απορροφήσουμε το 100% της ακρίβειας; Δεν γίνεται. Τι προσπαθούμε να κάνουμε; Να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ, να αξιοποιήσουμε την τελευταία δυνατότητα που έχουμε μέσα από τους ειδικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούμε και τον κρατικό προϋπολογισμό εφόσον χρειαστεί, για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία» τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Ενέργειας.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")