Πολύ ενθαρρυντικά υπήρξαν τα αποτελέσματα χρήσης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για το α΄τετράμηνο του τρέχοντος έτους. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία διανομής αερίου η ανάπτυξη της αγοράς γίνεται με ολοένα πιο επιταχυνόμενο ρυθμό στην περιοχή ενδιαφέροντος της  ΕΔΑ ΘΕΣΣ, και παρά τα εμπίδια που ορθώνει ηενεργειακή κρίση.

Μόνο κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος 2022, οι ενεργοποιήσεις καταναλωτών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έφθασαν τις 6.057, ήτοι, αυξημένες κατά 24,6% σε σχέση με τον προϋπολογισμό αλλά και κατά 13,3% ανεβασμένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του περασμένου έτους, 2021. Κατά τον ίδιο τρόπο οι συνολικές διανεμηθείσες ποσότητες φυσικού αερίου την περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος ανήλθαν σε  296,8 εκατ. κυβικά μέτρα, ήτοι αυξημένες κατά 3% σε σχέση με τον προϋπολογισμό αλλά και κατά 5,4% σε σύγκριση με το α’ τετράμηνο του 2021.

Με την ίδια δυναμική η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος για το έτος 2022 σύμφωνα με τον προγραμματισμό της. Η Εταιρεία διευρύνει τη χρήση του φυσικού αερίου στις περιοχές της Αδείας κατασκευάζοντας σύγχρονες υποδομές στη βάση τεχνοοικονομικών παραμέτρων, που εγγυώνται την ασφάλεια των υποδομών, τη βιώσιμη ανάπτυξη του δικτύου και τη συγκράτηση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων διανομής. 

Η απόκτηση των νέων συνδέσεων πραγματοποιείται χωρίς την καταβολή Τελών Σύνδεσης από τους καταναλωτές, καθώς σε συνέχεια πρότασης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η Ρυθμιστική Αρχή παράτεινε τη  σχετική Απόφαση για την παροχή 100% έκπτωσης έως 30/06/2022. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στα κατά τόπους Γραφεία Εξυπηρέτησης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 11 150 ή να επισκέπτονται την εταιρική ιστοσελίδα www.edathess.gr.