Οικονόμου: Χωρίς Προηγούμενο σε Ελλάδα και Ευρώπη το Έκτακτο Τέλος 90% στα Κέρδη των Εταιρειών Ενέργειας

Οικονόμου: Χωρίς Προηγούμενο σε Ελλάδα και Ευρώπη το Έκτακτο Τέλος 90% στα Κέρδη των Εταιρειών Ενέργειας
energia.gr
Πεμ, 26 Μαΐου 2022 - 17:50

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για επιβολή έκτακτου τέλους 90% στους παρόχους ενέργειας όσον αφορά τα κέρδη την περίοδο της τρέχουσας κρίσης επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την τροπολογία για τη φορολόγηση των κερδών στο χώρο της ενέργειας και τις συνεχιζόμενες κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση καλύπτει τα υπερκέρδη των καρτέλ στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, τόνισε ότι «την απάντηση την έχει δώσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, προσδιορίζοντας το ποσό και αναφέροντας πολύ καθαρά τη μεθοδολογία με την οποία έφτασε σε αυτή την εκτίμηση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση θα κάνει  αυτό για το οποίο έχει δεσμευτεί, δηλαδή ένα έκτακτο τέλος, «σε ένα ποσοστό που είναι πάρα πολύ μεγάλο -δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο ούτε και στη χώρα, αλλά ούτε και στην Ευρώπη- της τάξεως του 90%». Το εν λόγω μέτρο, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, θα έρθει να προστεθεί στα εργαλεία που αξιοποιούνται για τη χρηματοδότηση του Εθνικού Σχεδίου αντιμετώπισης της ακρίβειας.