Με τις ακραίες μεταβολές τις θερμοκρασίας τα τελευταία χρόνια, τους πολύ κρύους χειμώνες και τα θερμότατα καλοκαίρια, το κλιματιστικό έχει γίνει η πολυτιμότερη συσκευή σε ένα σπίτι, υποθέτω μετά το ψυγείο. Όμως το κλιματιστικό καίει... και ειδικά με την εκτιίναξη των τιμών του ρεύματος η δροσιά που θα πάρουμε τώρα το καλοκαίρι, σύντομα θα γίνει έντονος πονοκέφαλος με την έλευση του λογαριασμού του ηλεκτρικού.

Πως μπορούμε λοιπόν να κρατήσουμε το σπίτι μας δροσερό το καλοκαίρι (και ζεστό τις μέρες του χειμώνα) χωρίς να επιβαρύνουμε σημαντικά τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Εάν το κλιματιστικό είναι παλιό και χαμηλής ενεργειακής κλάσης μπορούμε να το αντικαταστήσετε με ένα υψηλής απόδοσης(και η απόσβεση θα γίνει πολύ σύντομα). Ακόμα και εάν υπάρχει όμως κλιματιστικό με υψηλό βαθμό ενεργειακής απόδοσης μπορούμε να  ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές για να  μειώσουμε κι άλλο τον λογαριασμό του ρεύματος.
 
-Βεβαιωνόμαστε ότι τα φίλτρα του κλιματιστικού είναι καθαρά. Συνήθως χρειάζονται καθαρισμό ή αλλαγή κάθε δύο μήνες. Μεγάλες ποσότητες σκόνης και ρύπων πάνω στο φίλτρο δυσκολεύουν τη ροή του αέρα.

-Ρυθμίζουμε την ταχύτητα του ανεμιστήρα στο αυτόματο, ώστε η ταχύτητα του να είναι πάντα σωστή ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου.

-Δεν χρησιμοποιούμε μικρό κλιματιστικό για μεγάλους χώρους και κλείνουμε τις πόρτες για να δροσίσει μόνο το δωμάτιο στο οποίο έχει τοποθετηθεί με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

-Εχουμε φυσικά προχωρήσει στην ετήσια συντήρηση του από εξειδικευμένο τεχικό.


Σε κάθε περίπτωση κάνουμε και μια έρευνα αγοράς και αλλάζουμε γρήγορα, εύκολα και ηλεκτρονικά Πάροχο, ώστε να μειώσουμε και άλλο τον λογαριασμό μας