Η Vestas ολοκλήρωσε τη συναρμολόγηση του πρωτοτύπου της ατράκτου στροβίλου ισχύος 15 MW, το οποίο είναι τώρα έτοιμο για δοκιμή. Η ολοκλήρωση του πρωτοτύπου ατράκτου V236-15,0MW στο εργοστάσιο στο Lindø, στο λιμάνι του Odense, στη Δανία, είναι το αποκορύφωμα των «αφοσιωμένων προσπαθειών ενός ευρέος φάσματος ομάδων της Vestas». Οπως δήλωσε o Chief Operations Tommy Rahbek Nielsen 

 

«oι συνάδελφοι σε όλη την αλυσίδα Vestasvalue δούλεψαν πολύ σκληρά και συνεργάστηκαν στενά για να εξασφαλίσουν την ταχεία πρόοδο στην ανάπτυξη και τη συναρμολόγηση του πρωτοτύπου V236-15.0 MW και παίρνουμε μαζί μας σημαντικές γνώσεις καθώς προχωράμε προς τη σειριακή παραγωγή». 

Η άτρακτος προετοιμάζεται τώρα για μια ολοκληρωμένη σειρά δοκιμών που θα πραγματοποιηθούν στο περιβάλλον παραγωγής στο εργοστάσιο Lindø.

Αυτές οι δοκιμές διασφαλίζουν ότι οποιεσδήποτε ευκαιρίες βελτίωσης, μπορούν να ενσωματωθούν πριν από την τελική εγκατάσταση.

Εκτός από τις μηχανικές δοκιμές, το λογισμικό για τον έλεγχο του στροβίλου θα υποβληθεί σε αυστηρό έλεγχο για την επαλήθευση της άριστης  λειτουργίας όλων των ηλεκτρικών και μηχανικών διεπαφών μεταξύ των μονάδων.