Αμετάβλητες διατηρεί ο OPEC τις προβλέψεις του για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου παγκοσμίως και για εφέτος αλλά και το 2023. Ειδικότερα, στη μηνιαία του αναφορά ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών αναφέρει ότι η πετρελαϊκή ζήτηση παραμένει σε τροχιά αύξησης κατά 3,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2022, με το β΄ τρίμηνο να αναθεωρείται υψηλότερα εν μέσω της καλύτερης του αναμενόμενου ζήτησης στις μεγάλες, αναπτυγμένες οικονομίες που είναι μέλη του OPEC

Ο OPEC διατήρησε αμετάβλητες τις προοπτικές για την πετρελαϊκή ζήτηση το 2023 σε σχέση με την εκτίμηση του Αυγούστου για 2,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Από την άλλη πλευρά, ο Οργανισμός τόνισε ότι η εκτίμησή του για την αύξηση της προσφοράς εκτός OPEC το 2022 παραμένει αμετάβλητη στα 2,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Στην αύξηση της προσφοράς για το 2022 αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κίνα, η Βραζιλία, ενώ μείωση στην παραγωγή αναμένεται κυρίως σε Ινδονησία και Νορβηγία.

Για το 2023, η πρόβλεψη για την αύξηση της παραγωγής εκτός Οργανισμού παρέμεινε αμετάβλητη από την πρόβλεψη για 1,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως.