Κατά το πρακτορείον ειδήσεων Μπλούμπεργκ , ο υπουργός πολέμου της Τουρκίας Χολουσί Ακάρ απεγειώθη με ένα F-16 από το Εσκισεχίρ και πέταξε πάνω από το βόρειο Αιγαίον πέλαγος την  πρώτη Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζοντας ένα νέο γύρο Τουρκικών παραβιάσεων τους Ελληνικού εναερίου χώρου. Κανονικώς, η είδησις θα ήταν άνευ σημασίας για ένα σοβαρό ειδησεογραφικό πρακτορείο ως το Μπλούμπεργκ αλλά η Τουρκολαγνία του συντάκτου

του δεν απεκρύπτετο και η ιστορία εγένετο «βιράλ» ως λέγουν στα Τουρκικά «μίντια». Δηλ. προεβλήθη με τυμπανοκρουσίες.

Επ’ ευκαιρία εχύθη κι αρκετό ανθελληνικό δηλητήριο, με την διάδοση  προσφάτων ψευδών ισχυρισμών της Τουρκίας ότι δήθεν τα ραντάρ του Ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300 παρενόχλησαν Τουρκικά μαχητικά , σημαδεύοντας το αποτύπωμα των, χωρίς να τα πλήξουν.

Βεβαίως, η φιλαλήθης πρακτόρευσις , απέκρυψε ότι την επομένη το Αμερικανικό υπουργείο των εξωτερικών , το Στέητ Ντηπάρτμεντ , που δεν φημίζεται δα και για τον φιλελληνισμό του, απέρριψε τους Τουρκικούς ισχυρισμούς που εξομοίωσαν τους  S – 300 με τους απαγορευμένους για χώρα ΝΑΤΟ, την Τουρκία, τους S - 400 και απεδέχθη την νόμιμο κατοχή και χρήση του πρώτου για την Ελλάδα .

Μία άλλη αξιοσημείωτη πληροφορία ετάφη από το «ενήμερο» πρακτορείο : η αεράμυνα νήσων στην νότιο Σινική θάλασσα που ανήκουν στην Ταϊούαν , κατέρριψε Κινεζικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που υπερίπτατο της Ταϊουανέζικης περιοχής , χωρίς αντίδραση της Κινεζικής κομμουνιστικής κυβερνήσεως. Οι ανά τον κόσμο επίσης φιλοκινεζικές εφημερίδες κατάπιαν την …πέννα των περιλαμβανομένων των Ελληνικών.

Εν τούτοις , οι παραβιάσεις των Τουρκικών επανδρωμένων και μη αεροπλάνων συνεχίζονται και επιτείνονται στο Αιγαίον πέλαγος , εξαντλώντας την υπομονή της Ελληνικής Αεροπορίας. Η αυτοσυγκράτησις της Ελλάδος αποδεικνύει την ετοιμότητα  με την αναχαίτιση των Τουρκικών αεροσκαφών στο Ελληνικό εναέριο χώρο αλλά οι προκλήσεις της Τουρκίας κλιμακούνται.

- «Πετάει ο Τοτός», λέγει ένα παιδικό παίγνιον. Αλλ’ όχι για πολύ καιρό ακόμη στο Αιγαίον. Μόλις συμπληρωθεί ο επανεξοπλισμός της Ελλάδος με τα Γαλλικά ΡΑΦΑΛ, θα το σκεφθεί πολύ ο Χολουσί-εφέντη, αν θα ξαναδοκιμάσει τα νεύρα των Ελλήνων πιλότων.