Πρόεδρος Τεχνικών ΔΕΗ: «Χωρίς Μηνιαία Μέτρηση Ρεύματος Μη Εφαρμόσιμη η Πρωθυπουργική Εξαγγελία για Κλιμακωτή Επιδότηση της Κατανάλωσης» (Video)

Πρόεδρος Τεχνικών ΔΕΗ: «Χωρίς Μηνιαία Μέτρηση Ρεύματος Μη Εφαρμόσιμη η Πρωθυπουργική Εξαγγελία για Κλιμακωτή Επιδότηση της Κατανάλωσης» (Video)
energia.gr
Δευ, 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 19:54

Μη εφαρμόσιμη είναι σε πολλές περιπτώσεις για τους καταναλωτές, η πρωθυπουργική εξαγγελία για κλιμακωτή επιδότηση στην κατανάλωση ρεύματος, ανάλογα με το πόσο θα την μειώσει ο καταναλωτής. Αυτό δήλωσε μιλώντας σήμερα στο OPEN TV και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, κ. Κώστας Μανιάτης

Αρχικά, ο κ. Μανιάτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους κκ. Μάνο Νιφλή και Σπύρο Φρεμεντίτη εξήγησε ότι είναι αδύνατο να γίνει άμεσα αντιληπτή η μείωση κατανάλωσης ενός νοικοκυριού, καθώς λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, «οι μετρήσεις δεν είναι σωστές απέναντι στον καταναλωτή. Δεν κάνουμε μετρήσεις κάθε μήνα, αλλά κάθε τέσσερις μήνες».

Εξήγησε παράλληλα ότι, παρά τα όσα εξαγγέλλονταν για «έξυπνους μετρητές», το θέμα είναι ακόμη στη φάση του διαγωνισμού από τον Ιανουάριο.

Στην επισήμανση των δημοσιογράφων ότι χωρίς πραγματική μέτρηση κατανάλωσης είναι στον αέρα η εξαγγελία Μητσοτάκη για κλιμακωτή επιδότηση ανάλογα με την μείωση της κατανάλωσης, ο κ. Μανιάτης το επιβεβαίωσε και είπε ότι θα χρησιμοποιηθεί μία απλή σύγκριση με το «τι κατανάλωνες πέρυσι», που ωστόσο δεν αφορά π.χ. κάποιον που μπαίνει σε ένα σπίτι που πριν ήταν κλειστό.

Αυτοί που θα αντιμετωπίσουν πολύ μεγάλο πρόβλημα, είναι τα νοικοκυριά που επέλεξαν να εγκαταστήσουν συστήματα θέρμανσης με συσσωρευτές ή αντλίες θερμότητας, ή ακόμη και κλιματισμού. Αυτή η κατανάλωση είναι ανελαστική και δεν μπορεί να μειωθεί σημαντικά χωρίς να οδηγήσει σε μεγάλη υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης.

 «Τι θα γίνει για αυτό; Θα παίξει ρόλο όταν η θέρμανση περιλαμβάνεται στην κατανάλωση ή όχι;» αναρωτήθηκε ο κ. Μανιάτης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, κ. Κώστας Μανιάτης, στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» του OPEN TV – στο 1:13:00 ως 1:22:00:

https://www.tvopen.gr/watch/135289/anoixthepikoinonia192f092f2022