Ο Επικεφαλής της CIA «Βλέπει» τον Ρώσο Ομόλογο του στην Άγκυρα - Λευκός Οίκος: «Δεν Είναι Διαπραγματεύσεις»

Ο Επικεφαλής της CIA «Βλέπει» τον Ρώσο Ομόλογο του στην Άγκυρα - Λευκός Οίκος: «Δεν Είναι Διαπραγματεύσεις»
energia.gr
Δευ, 14 Νοεμβρίου 2022 - 17:08

Ο διευθυντής της αμερικανικές CIA Ουίλιαμ Μπερνς βρίσκεται στην Άγκυρα για να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του των μυστικών υπηρεσιών και να του μεταφέρει μήνυμα σχετικά με τις συνέπειες της χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, δήλωσε τη Δευτέρα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου

"Δεν γίνονται διαπραγματεύσεις. Δεν συζητούν για το πώς θα σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία", δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσθέτοντας ότι ο Μπερνς θα θέσει στο τραπέζι και τις υποθέσεις των Αμερικανών που κρατούνται στη Ρωσία.

Νωρίτερα, το ρωσικό πρακτορείο Kommersant μετέδωσε πως αντιπροσωπείες της Ρωσίας και των ΗΠΑ διεξάγουν σήμερα συνομιλίες στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ο Sergei Naryshkin, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών (SVR), φέρεται να συμμετέχει στην αντιπροσωπεία της Ρωσίας, ανέφερε η Kommersant.

Η πηγή του Kommersant  αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τις συνομιλίες. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, το Kommersant σημείωνε πως είχε πληροφορηθεί ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ συζητούσαν τη διεξαγωγή μιας συμβουλευτικής επιτροπής για τη Συνθήκη Μείωσης των Στρατηγικών Όπλων (NEW START) τις επόμενες εβδομάδες. Οι δύο πλευρές εξέταζαν την περιοχή της Μέσης Ανατολής ως τόπο διεξαγωγής των συνομιλιών.

Το Κρεμλίνο από τη μεριά του ανέφερε ότι δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ στην Τουρκία.

(από capital.gr)