Η  νέα, ιταμή πρόκληση του Αλβανού πρωθυπουργού‘Εντυ Ράμα ότι η Ελλάς εισήλθε στην Ευρωπαϊκή΄Ενωση διά  της απάτης, πέραν του ότι είναι καθ’ ολοκληρίαν ψευδής -τόσον ο τότε Γάλλος πρόεδρος Ζισκάρ Ντ’Εσταίν όσο κι ο Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ απέρριψαν την αρνητική στάση της Κομμισιόν το 1979 κι εδέχθησαν την Έλληνική υποψηφιότητα για καθαρά πολιτικούς λόγους – είναι και παραπλανητική

Προσπαθεί να προκαλέσει ένα νέο μέτωπο στην Ελληνική κυβέρνηση, μετά το Κέντρο Σκοπιανής γλώσσας, ώστε να ευρεθή η Ελλάς «εν μέσω δύο «πυρών»: Στο Αιγαίον από τους Τούρκους και στην Αδριατική με τους Αλβανούς.

Δύο μέτωπα πιέσεως ταυτοχρόνως η Ελλάς δεν τα αντέχει, όπως κατά τον Ιταλοελληνικό πόλεμο στη Βόρειο Ήπειρο τo 1940 και στο Ρούπελ, παρά τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με την Χιτλερική Βέρμαχτ, το 1941.

Στη σημερινή αντιστοιχία, η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διαλέξει πού θα δώσει την  διπλωματική μάχη, στο Αγαίον ή στην Αδριατική και προφανώς εκεί όπου έχει «συγκριτικό πλεονέκτημα».

Στο Αιγαίον, η Ελλάς υφίσταται τις παραβιάσεις και απειλές της νεοθωμανικής ηγεσίας Ερντογάν-Τσαβούσογλου να παραδώσει τα Ελληνικά νησιά στην Τουρκική βουλιμία καθώς αυτά απεδείχθησαν χρυσωρυχεία από τον προοδευτικό Ελληνικό λαό και συντόμως θα αποβούν η Ευρωπαϊκή ελπίδα παροχής ελευθέρων υδρογονανθράκων με την βοήθεια Αμερικανικών (Έξον-Μόμπιλ και Σεβρόν) και Γαλλοϊταλικών εταιριών (Τοτάλ- Ένι).

Στην Αδριατική, η πηγάζουσα από το διεθνές δίκαιον της θαλάσσης (UNCLOS III) επήρεια του αρχιπελάγους των Διαποντίων με 145 νησαία Ελληνικά εδάφη,  προεξαρχόντων των Οθωνών και της Ερεικούσας,  δύναται να καταλήξει σε Ελληνοϊταλικό κλείσιμο της Αδριατικής, διά μόνης της ανακηρύξεως της  Ελληνικής ΑΟΖ που θα την καταστήσει πρώτη Ευρωπαϊκή θάλασσα στην οποία βεβαίως δεν έχει θέση η Τουρκία.

Συνεπώς με την προσοχή εστραμμένη στο Αιγαίον και την αδιατάρακτη προσπάθεια εξοπλισμών των νήσων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιτύχει «μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια» που λέει κι ο Ελληνικός λαός: Να κόψει τον βήχα της Τουρκίας που βρυχάται απειλητικώς και καθημερινώς και να συμμαζέψει τις προκλήσεις των …δυτικών Βαλκανίων (Σκοπίων και Τιράνων) που αλλοιθωρίζουν πότε προς την Ρωσσία και πότε προς την Τουρκία.

Όσον αφορά τον ληστοφυγόδικο Έντυ Ράμα, υπάρχουν ράμματα για τη γούνα του. Θα έλθη η ώρα του, όταν θα ζητήσει την έγκριση της Ελλάδος, για να εισέλθη εκεί που αυτή ευρίσκεται ήδη από 40ετίας, με τις μεγάλες θυσίες κι αντοχές του Ελληνικού λαού. Και τότε τα ξαναλέμε. Προς το παρόν έκανε ήδη την πρώτη κωλοτούμπα του.

-          Η προσοχή παραμένει  εστραμμένη στο Αιγαίον.