Η Βρετανική Octopus Energy έχει επενδύσει στην ανεξάρτητη παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας (IPP) FF New Energy Ventures (FFNEV) για την ανάπτυξη 1,6 GW ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Αυτή η επένδυση σηματοδοτεί την είσοδο της Octopus στην πορτογαλική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μια χώρα που στοχεύει να φτάσει το 80% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2026.

 

Η FFNEV διαθέτει επί του παρόντος έναν αγωγό 2,1 GW έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και με αυτήν την τελευταία χρηματοδότηση στοχεύει να προσθέσει τα 1,6 GW ηλιακής και αποθηκευτικής ικανότητας μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Με μια επένδυση μέσω του ταμείου Octopus Energy Development Partnership (OEDP) 220 εκατομμυρίων ευρώ (234 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), η Octopus στοχεύει να κλιμακώσει τη δραστηριότητα της FFNEV στην Ισπανία και την Πορτογαλία επιταχύνοντας παράλληλα την επέκτασή της σε νέες ευρωπαϊκές αγορές και τη Λατινική Αμερική στο μέλλον.

Η Zoisa North-Bond, Διευθύνων Σύμβουλος της Octopus Energy Generation, δήλωσε: «Αυτά τα τελευταία νέα είναι μόνο η αρχή για εμάς – καθώς έχουμε μεγάλα σχέδια σε αυτό το μέρος της Ευρώπης».

Το ταμείο OEDP ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και επενδύει σε πρώιμα στάδια νέας παραγωγής πράσινης ενέργειας και έχει ήδη επεκταθεί στην Ευρώπη τον περασμένο Οκτώβριο με μια επένδυση στην εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Nexta.