Η Utility Eneco και η Corre Energy υπέγραψαν συμφωνία για την εγκατάσταση ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας πεπιεσμένου αέρα (CAES) ισχύος 320 MW, διάρκειας 84 ωρών στο Groningen της Ολλανδίας. Η Corre Energy με έδρα το Δουβλίνο σχεδιάζει να κατασκευάσει την εγκατάσταση σε ένα σπήλαιο αλατιού στον δήμο Zuidwending. Η διερευνητική γεώτρηση θα

αρχίσει το 2023 με σκοπό να αξιολογηθεί εάν η τοποθεσία είναι κατάλληλη για αποθήκευση πεπιεσμένου αέρα και η εγκατάσταση ολόκληρου του συστήματος αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026.

Το προγραμματισμένο σύστημα θα χρησιμοποιεί έως και 220 MW ισχύος για τη μετατροπή της περίσσειας ηλεκτρικής ενέργειας σε πεπιεσμένο αέρα και την αποθήκευση στο σπήλαιο. Όταν απαιτείται ενέργεια, ο πεπιεσμένος αέρας θα διαστέλλεται μέσω μιας τουρμπίνας που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια με μέγιστη ισχύ 320 MW.

Το σύστημα μπορεί να εκφορτιστεί σε αυτή την ισχύ για τρεισήμισι ημέρες, 84 ωρών, που ισοδυναμεί με δυναμική ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας 26.880 MWh ή 26,88 GWh.

Ωστόσο, ο σύμβουλος εταιρικών υποθέσεων της Corre, Kieran McKinney​ εξήγησε στο Energy-Storage.news ότι, αν και ο υπολογισμός είναι χρήσιμος, επειδή το σύστημα βασίζεται στο καύσιμο «….η υπονοούμενη χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας δεν μπορεί απλώς να συγκριθεί άμεσα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας».

«Με αυτή τη διάρκεια αποθήκευσης, η εγκατάσταση θα μπορεί να παρέχει εξισορρόπηση για μια κυλιόμενη περίοδο δύο εβδομάδων, καθώς θα υπάρχουν τόσο ημερήσιοι όσο και εβδομαδιαίοι κύκλοι ζήτησης, σε συνδυασμό με κύκλους καιρού 2-5 ημερών», είπε.