CEO RWE: Οι Tιμές Eνέργειας στη Γερμανία θα Παραμείνουν Υψηλές Παρά τις Κυβερνητικές Παρεμβάσεις

CEO RWE: Οι Tιμές Eνέργειας στη Γερμανία θα Παραμείνουν Υψηλές Παρά τις Κυβερνητικές Παρεμβάσεις
energia.gr
Παρ, 30 Δεκεμβρίου 2022 - 13:17

Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία θα παραμείνουν τουλάχιστον διπλάσιες σε σύγκριση με αυτές που επικρατούσαν πριν το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης, παρά τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου παραγωγού ενέργειας της χώρας RWE, Markus Krebber. Μιλώντας στην εφημερίδα Westdeutschen Allgemeine Zeitung, ο Krebber τόνισε ότι

τα μέτρα που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους ενέργειας δεν θα αποτρέψουν τον διπλασιασμό των τιμών που πυροδότησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι η Κάτω Βουλή της Γερμανίας ψήφισε νωρίτερα τον Δεκέμβριο μέτρα ύψους 100 δισ. ευρώ με στόχο τον περιορισμό των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, τα οποία θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο.

Ο Krebber πρόσθεσε ότι οι προβλέψεις του εξαρτώνονται από τη μείωση κατά 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που θα αποτελέσει "πραγματική πρόκληση” για πολλά νοικοκυριά.

capital.gr