Ηνωμένο Βασίλειο: Εγκρίνονται οι Επενδύσεις Μεταφοράς για την Επίτευξη του Στόχου Υπεράκτιας Αιολικής Ενέργειας του 2030

Ηνωμένο Βασίλειο: Εγκρίνονται οι Επενδύσεις Μεταφοράς για την Επίτευξη του Στόχου Υπεράκτιας Αιολικής Ενέργειας του 2030
energia.gr
Τετ, 4 Ιανουαρίου 2023 - 09:50

Η Ofgem(ο ρυθμιστής ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία) ενέκρινε τις στρατηγικές ενισχύσεις μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτούνται για την παροχή του στόχου της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για υπεράκτια αιολική ενέργεια των 50 GW έως το 2030, που ορίζεται ως μέρος του πλαισίου επενδύσεων ταχείας στρατηγικής μεταφοράς (ASTI) της ρυθμιστικής αρχής.

Η απόφαση επιβεβαιώνει ότι όλα τα έργα Μεταφοράς SSEN που προσδιορίζονται από τον Διαχειριστή του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) ως απαιτούμενα για την επίτευξη των στόχων υπεράκτιων αιολικών 2030 θα προωθηθούν ως μέρος του πλαισίου ASTI.

Αυτές περιλαμβάνουν δύο υποθαλάσσιες συνδέσεις HVDC 2 GW από το Peterhead στην Αγγλία, και οι δύο θα προωθηθούν ως κοινοπραξίες με την National Grid Electricity Transmission (NGET), μια υποθαλάσσια σύνδεση HVDC 2 GW από το Spittal στο Caithness, που συνδέεται με το Peterhead, καθώς και μια υποθαλάσσια σύνδεση HVDC 1,8 GW από το Arnish στα δυτικά νησιά στην περιοχή Beauly κοντά στο Inverness.

Η έγκριση συνεπάγεται επίσης χερσαίες ενισχύσεις 400 kV μεταξύ των Beauly, Blackhillock, New Deer και Peterhead. μεταξύ Beauly, Loch Buidhe και Spittal. και μεταξύ Kintore, Tealing και Westfield. και αναβάθμιση της υπάρχουσας γραμμής Beauly σε Denny για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία 400 kV και στα δύο κυκλώματα.

Η Ofgem επιβεβαίωσε ότι αυτές οι ενισχύσεις θα εξαιρεθούν από προτάσεις για την εισαγωγή ανταγωνιστικής ιδιοκτησίας των χερσαίων δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, που επί του παρόντος εξετάζονται ως μέρος του προσχέδιο νόμου για την ενέργεια της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.