Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Saare-Liivi της Utilitas Wind στην Εσθονία έλαβε έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το πρόγραμμα περιγράφει τις αναμενόμενες σημαντικές επιπτώσεις των σχεδιαζόμενων δραστηριοτήτων, την αξιολόγηση αυτών των επιπτώσεων και τις μελέτες που είναι αναγκαίες να εκτελεστούν. Ως μέρος της έκθεσης, αξιολογούνται οι επιπτώσεις στη φύση, την πολιτιστική κληρονομιά, το κοινωνικό

και οικονομικό περιβάλλον, τη ναυτιλία και την εναέρια κυκλοφορία και πραγματοποιούνται οπτικοποιήσεις.

Η Utilitas Wind σχεδιάζει να προχωρήσει στην ανάπτυξη με στόχο την ολοκλήρωση του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Saare-Liivi έως το 2028.

«Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης του προγράμματος περιβαλλοντικών επιπτώσεων του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Saare-Liivi, όλες οι εμπλεκόμενες αρχές συνεργάστηκαν αποτελεσματικά, κάτι που οδήγησε στην έγκριση του προγράμματος σε λιγότερο από ένα χρόνο», δήλωσε η Kristiina Nauts, Επικεφαλής Σχεδιασμού και Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Utilitas Wind.

«Αυτό είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο αποτέλεσμα στην Εσθονία. Ξεκινήσαμε όλες τις περιβαλλοντικές μελέτες που περιγράφονται στην απόφαση για την άμεση έναρξη της άδειας επιφανειών, έτσι ήμασταν ήδη σε θέση να παρέχουμε τόσο στο κοινό όσο και στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το εύρος των μελετών. Επιπλέον, εξοικονομήσαμε τουλάχιστον ένα χρόνο στον χρόνο ανάπτυξης του έργου».