Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου του Λουγκάνσκ ανέφερε το Σάββατο, έκρηξη στον αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο στην πόλη Λουτούγκινο που ελέγχεται από τους Ρώσους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή για περίπου 13.000 νοικοκυριά. Η έκρηξη όπως ανέφερε στο Τelegram ο εκπρόσωπος της εταιρείας Luhanskgaz, ήταν πολλή ισχυρή, χωρίς όμως να αναφερθούν θύματα ή τραυματισμοί,

ούτε στοιχεία για τα αίτια αυτής της έκρηξης. «Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, περίπου 13 χιλιάδες συνδρομητές είναι προσωρινά αποσυνδεδεμένοι από την παροχή φυσικού αερίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της ευρύτερης περιοχής και το προσωπικό της εταιρείας. Από τις τοπικές αρχές της περιοχής ανακοινώθηκε ότι επιθεωρητές της επιχείρησης έχουν αρχίσει έρευνα στην περιοχή της έκρηξης για να ανακαλύψουν την αιτία. Από το ρωσικό επιτελείο δεν υπάρχει αναφορά για βομβαρδισμό ή δολιοφθορά από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ούτε το Κίεβο έχει κάνει κάποια νύξη για επίθεση στην περιοχή Λουτούγκινο. Τα ουκρανικά μέσα αναμετέδωσαν απλώς την είδηση από τα ρωσικά, χωρίς άλλα σχόλια.

Το ρωσικό επιτελείο σημείωσε ότι η κατάπαυση τηρείται από τις ρωσικές δυνάμεις κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου. Κατηγόρησε εκ νέου το Κίεβο ότι συνεχίζει τους βομβαρδισμούς με αμείωτη ένταση και συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στην περιοχή Κρασνολιμάνκσι έπεσαν 11 όλμοι, ενώ στις περιοχές Σολεντάρ, Αβντίβκα και Μαρίνσκι, έγιναν 50 βολές πυροβολικού, σύμφωνα πάντα με τη Μόσχα. Ισχυροί βομβαρδισμοί αναφέρονται επίσης στη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα.

Το ουκρανικό επιτελείο από την πλευρά του έδωσε στη δημοσιότητα video από το Σολεντάρ και το Μπαχμούτ, με τις μάχες να συνεχίζονται μέσα στις πόλεις, με ατομικά και βαριά όπλα, γειτονιά τη γειτονιά.

slpress.gr