Η EDF Renewables Ανακοινώνει τα Σχέδιά της για Πρότζεκτ Ηλιακής Ενέργειας 800 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η EDF Renewables Ανακοινώνει τα Σχέδιά της για Πρότζεκτ Ηλιακής Ενέργειας 800 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο
energia.gr
Τρι, 10 Ιανουαρίου 2023 - 19:37

Η EDF Renewables και η Luminous Energy ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους καθώς και τη δημόσια διαβούλευση για ένα ηλιακό πάρκο με μπαταρία στα ανατολικά Midlands στο Ηνωμένο Βασίλειο

Με δυνητική απόδοση έως και 800 MW, το Springwell Solar Farm, μεταξύ του Λίνκολν και του Σλίφορντ, θα μπορούσε να παρέχει ενέργεια ικανή να ηλεκτροδοτήσει περίπου τις μισές κατοικίες στο Lincolnshire. Η διαβούλευση σχετικά με τα πρώιμα σχέδια για το Springwell Solar Farm θα διαρκέσει για έξι εβδομάδες αρχής γενομένης από τις 24 Ιανουαρίου. Τα σχόλια από τις τοπικές κοινότητες θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση των σχεδίων για το Springwell και στον εντοπισμό πιθανών οφελών για την περιοχή.

Ο επικεφαλής του τομέα ηλιακής ενέργειας της EDF Renewables UK, Ben Fawcett, δήλωσε: «Στην EDF Renewables UK, είμαστε παθιασμένοι με τη δημιουργία ενός μέλλοντος όπου η καθαρή ενέργεια θα τροφοδοτεί τη ζωή μας.

Το Springwell Solar Farm θα παράγει την τόσο αναγκαία ηλεκτρική ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, βοηθώντας στην τροφοδοσία χιλιάδων σπιτιών και επιχειρήσεων κάθε χρόνο.

Είμαστε αυτή τη στιγμή σε πολύ πρώιμο στάδιο στο Springwell, με απόψεις της τοπικής σημασίας να είναι ζωτικής σημασίας για να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε τα σχέδιά μας.

Προτρέπουμε όλους να συμμετάσχουν στην επερχόμενη διαβούλευση για να μάθουν περισσότερα για το Springwell και να μας ενημερώσουν για τις σκέψεις τους».