Το Απόγευμα που ο Άνεμος Παρήγαγε Περισσότερο από το Μισό της Ηλεκτρικής Ισχύος του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Απόγευμα που ο Άνεμος Παρήγαγε Περισσότερο από το Μισό της Ηλεκτρικής Ισχύος του Ηνωμένου Βασιλείου
energia.gr
Παρ, 13 Ιανουαρίου 2023 - 12:54

O άνεμος παρείχε περισσότερο από το ήμισυ της ισχύος του Ηνωμένου Βασιλείου το απόγευμα της 10ης Ιανουαρίου, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, σύμφωνα με το RenewableUK. Ο άνεμος παρήγαγε 21,6 GW ηλεκτρικής ενέργειας το μισάωρο μεταξύ 6-6:30 μ.μ., παρέχοντας το 50,4% της ισχύος του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ των 20,9 GW που σημειώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, το οποίο ήταν το τρίτο ρεκόρ αιολικής ενέργειας που σημειώθηκε πέρυσι.

Το RenewableUK παρακολουθεί την τεράστια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από πηγές χαμηλών εκπομπών άνθρακα (ανανεώσιμες και πυρηνική ενέργεια) καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα και ενημερώνει με tweet κάθε δεκαπενθήμερο.

Το τελευταίο του #WinterPowerUpdate δείχνει ότι οι πηγές ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα παρήγαγαν το 82,5% της ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας από τις 27 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου.

Αυτό μείωσε τη ζήτηση φυσικού αερίου κατά 1,31 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, που θα κόστιζε 2,1 δισεκατομμύρια λίρες, δήλωσε η RenewableUK.

Ο διευθύνων σύμβουλός της, Νταν ΜακΓκρέιλ, δήλωσε: «Καθόλη τη διάρκεια αυτού του θυελλώδους χειμώνα, ο άνεμος αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο ως η κύρια πηγή ενέργειας μας, σημειώνοντας νέα ρεκόρ ξανά και ξανά.»