Ην. Βασίλειο: Η Continuum Σχεδιάζει Μεγάλη Επέκταση της Επιχείρησης Ανακύκλωσης Πτερυγίων Ανεμογεννητριών

Ην. Βασίλειο: Η  Continuum Σχεδιάζει Μεγάλη Επέκταση της Επιχείρησης Ανακύκλωσης Πτερυγίων Ανεμογεννητριών
energia.gr
Δευ, 16 Ιανουαρίου 2023 - 12:51

Η εταιρεία Continuum, η οποία είναι ήδη παρούσα στη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδιάζει να κατασκευάσει έξι εργοστάσια, το πρώτο από τα οποία θα είναι στο Esbjerg και αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2024, ενώ θα ακολουθήσει ένα δεύτερο εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα είναι σε θέση να αρχίσει να παραλαμβάνει και να οδηγεί σε διαδικασία ανακύκλωσεις πτερύγια από ανεμογεννητριες στο τέλος του κύκλου ζωής τους μέχρι το τέλος του 2023.

 

Μετά τα δύο πρώτα εργοστάσια, η Continuum σχεδιάζει να κατασκευάσει άλλα τέσσερα έως το 2030 στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Κάθε εργοστάσιο θα έχει την ικανότητα να ανακυκλώνει τουλάχιστον 36.000 τόνους πτερυγίων στροβίλου στο τέλος του κύκλου ζωής τους ετησίως και θα είναι σχεδιασμένο να τροφοδοτείται μόνο με 100 τοις εκατό πράσινη ενέργεια, με περιβάλλοντα μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Η Continuum λέει ότι στόχος της είναι να εγκαταλείψει την υγειονομική ταφή και να μειώσει δραστικά το CO2 που εκπέμπεται επί του παρόντος κατά την αποτέφρωση και τη συνεπεξεργασία στα εργοστάσια τσιμέντου κατά 100 εκατομμύρια τόνους έως το 2050 μέσω της τεχνολογίας ανακύκλωσης μηχανικών σύνθετων υλικών αιχμής και των εργοστασίων βιομηχανικής κλίμακας.