Νταβός: Τις Θετικές Επιδόσεις της Οικονομίας και τη Βελτίωση του Επενδυτικού Περιβάλλοντος θα Αναδείξει στις Επαφές του ο Πρωθυπουργός

Νταβός: Τις Θετικές Επιδόσεις της Οικονομίας και τη Βελτίωση του Επενδυτικού Περιβάλλοντος θα Αναδείξει στις Επαφές του ο Πρωθυπουργός
energia.gr
Πεμ, 19 Ιανουαρίου 2023 - 16:22

Στο Νταβός της Ελβετίας βρίσκεται ο πρωθυπουργός για να συμμετάσχει, σήμερα και αύριο, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία, τόσο στις δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και τις κατ’ ιδίαν επαφές του, να αναδείξει:

-Τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια.

-Τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, που έχει συντελεστεί με μια σειρά μεταρρυθμίσεων και μειώσεις φόρων.

-Τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται για την Πατρίδα μας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, για την οποία βασικός  στόχος παραμένει η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει σειρά συναντήσεων με επιχειρηματίες, με εκπροσώπους από τους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του τραπεζικού τομέα και άλλους δυναμικούς τομείς της οικονομικής ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει πώς η χώρα μας πέτυχε μια σειρά από στόχους, εν μέσω εξωγενών μεγάλων κρίσεων, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και άλλες δυσκολίες που με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια. 

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αναδείχθηκε από τον «Economist» ως η χώρα του ΟΟΣΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στην οικονομία το 2022, αλλά και ως η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος από το 2019 μέχρι σήμερα. 

Όπως πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Μητσοτάκης «θα έχει ταυτόχρονα  την ευκαιρία να αναδείξει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αλλά και τις κινήσεις που ο ίδιος ανέπτυξε ή πρωταγωνίστησε, κινήσεις που συνέβαλαν στη συνδιαμόρφωση των μεγάλων ευρωπαϊκών αποφάσεων το προηγούμενο διάστημα: την αποκατάσταση της διακίνησης των ανθρώπων μεσούσης της πανδημίας, τις πρωτοβουλίες για τις λύσεις στην ενεργειακή κρίση, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια, καθώς και τον ρόλο της χώρας μας ως δύναμης αξιοπιστίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας».  

Τέλος, υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός είναι, επίσης, καλεσμένος σε κύκλους συναντήσεων, όπου -εκτός από εκπροσώπους κορυφαίων επιχειρήσεων- συμμετέχουν προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, της διπλωματίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.