Η κατασκευαστική αιολικών PNE και η Eolus έχουν δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση για την ανάπτυξη ενός υπεράκτιου αιολικού έργου 1 GW στα ανοιχτά της Λετονίας. Το υπεράκτιο αιολικό έργο Kurzéme έχει προγραμματισμένη εμπορική λειτουργία να ξεκινήσει πριν από το 2030. Η PNE έχει αποκτήσει το 50% των μετοχών της εταιρείας έργου SIA Kurzéme Offshore, καθιστώντας την κοινή επιχείρηση 50:50 μεταξύ της Eolus και της PNE.

Έχει υποβληθεί αίτηση για το έργο στη Βαλτική Θάλασσα και θα διεξαχθούν έρευνες για την Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) μόλις ληφθεί άδεια έρευνας.

Η περιοχή υπόκειται σε προσεχή διαγωνισμό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eolus Per Witalisson δήλωσε: «Δραστηριοποιούμαστε στη Βαλτική για περισσότερα από 10 χρόνια και έχουμε ένα σταθερό χαρτοφυλάκιο έργων. Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες στις χώρες της Βαλτικής, όπου τώρα κλιμακώνουμε τις δραστηριότητές μας.

«Η PNE είναι ένας έμπειρος και ικανός κατασκευαστής υπεράκτιων αιολικών και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους στο έργο Kurzéme.

«Μαζί με τις ισχυρές αναπτυξιακές δεξιότητες της Eolus έχουμε μεγάλες προϋποθέσεις για να κάνουμε αυτό το έργο επιτυχημένο».