Η EY Γερμανίας σχεδιάζει να περικόψει 40 εταίρους και να απολύσει 380 άτομα καθώς η εταιρεία Big Four, τo παγκόσμιο λογιστικό δίκτυο το οποίο αποτελούν οι Deloitte, Ernst & Young (EY), KPMG, και PricewaterhouseCoopers (PwC), προσπαθεί να βελτιώσει την κερδοφορία της μετά τη ζημιά που προκλήθηκε από το σκάνδαλο στην Wirecard (μια εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών και παρόχου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών). Οι περισσότερες από τις περικοπές θέσεων εργασίας στοχεύουν στη μείωση του κόστους back-office στη γερμανική επιχείρηση, μια από

τις μεγαλύτερες στις 150 χώρες της EY, δήλωσαν στους Financial Times τέσσερα άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η πλειονότητα των 40 εταίρων που κατευθύνονται προς την έξοδο βρίσκονται στην ελεγκτική πρακτική της εταιρείας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 5% του μετοχικού κεφαλαίου και των έμμισθων εταίρων στη γερμανική επιχείρηση.

Η EY έχασε πολλές μεγάλες εντολές ελέγχου στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων της Commerzbank, της DWS και της KfW, μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Wirecard, στο οποίο απέτυχε να εντοπίσει επί πολλά χρόνια ότι τα μισά από τα αναφερόμενα έσοδα του ομίλου πληρωμών και τα δισεκατομμύρια ευρώ εταιρικών μετρητών δεν είχαν υπάρξει. Η Fintech κατέρρευσε το 2020 σε μια από τις πιο θεαματικές λογιστικές απάτες της Ευρώπης.

Το σχέδιο απολύσεων είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά μέτρων μείωσης του κόστους στο διεθνές δίκτυο της λογιστικής εταιρείας Big Four, καθώς ανταποκρίνεται στην οικονομική αβεβαιότητα και προσπαθεί να ενισχύσει την αποτίμηση της παγκόσμιας συμβουλευτικής της δραστηριότητας ενόψει της διάσπασης από τις ελεγκτικές της δραστηριότητες.