Περιβαλλοντικές Άδειες σε Soltec- TotalEnergies για 401 MW Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων στην Ισπανία

Περιβαλλοντικές Άδειες σε Soltec- TotalEnergies για 401 MW Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων στην Ισπανία
energia.gr
Δευ, 30 Ιανουαρίου 2023 - 10:45

Η Soltec έλαβε περιβαλλοντικές άδειες για 401 MW φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε δύο επαρχίες της Ισπανίας. Το τμήμα περιβαλλοντικής μετάβασης της Ισπανίας επέτρεψε στη Soltec να αναπτύξει 16 φωτοβολταϊκές μονάδες ισχύος 401 MW αιχμής στις επαρχίες Μούρθια και Αλικάντε, 352 MW εκ των οποίων θα αναπτυχθούν από κοινού με τη γαλλική TotalEnergies. Στη συνεργασία, η συμμετοχή της Soltec ανέρχεται

σε ποσοστό 35% μέσω ενός οχήματος ειδικού σκοπού, ενώ η γαλλική αντίστοιχη θα κατέχει το υπόλοιπο 65%.

Με τις περιβαλλοντικές άδειες που έλαβε για τις 16 μονάδες, η Soltec διαθέτει όλες τις απαιτούμενες εκτιμήσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων για να αναλάβει εργασίες πριν από τη λήξη της προθεσμίας τον Ιανουάριο.

Εκτός από τις άδειες, η Soltec υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης με την συμβουλευτική εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία Incus Capital για τη χρηματοδότηση της επιχείρησης διαχείρισης και εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών περιουσιακών στοιχείων Soltec Asset Management νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η συμφωνία, αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ (108,7 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), μπορεί να βοηθήσει τη Soltec να προσθέσει αξία και να επιταχύνει την ανάπτυξη της Soltec Asset Management, ενός επιχειρηματικού βραχίονα αφιερωμένου στην επένδυση, την εκμετάλλευση και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.