Η GreenGo Energy συνεργάστηκε με έναν δήμο της Δανίας για την ανάπτυξη ενός ενεργειακού πάρκου 4 GW που αποτελείται από έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Το έργο Megaton αναμένεται να λειτουργήσει πριν από το 2030 και θα έχει την ικανότητα να παράγει πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους πράσινων καυσίμων ετησίως. Αυτά τα ηλιακά και αιολικά έργα ισχύος 4 GW θα παράγουν 11,5 TWh πράσινης ενέργειας

 

ετησίως, που ισοδυναμεί με περισσότερο από το 30% της τρέχουσας συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της Δανίας, σύμφωνα με την GreenGo. Πάνω από το 85% της ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να καταναλωθεί απευθείας στο Megaton Energy Park για την παραγωγή πράσινων καυσίμων.

Το κεντρικό τμήμα του πάρκου θα είναι 2GW υποδομής ηλεκτρόλυσης. Αυτή η εγκατάσταση ευθυγραμμίζεται επίσης με τη φιλοδοξία της Δανίας να κατασκευάσει μια ικανότητα ηλεκτρόλυσης 4-6 GW έως το 2030.

Το πάρκο που βρίσκεται στον μελλοντικό υποσταθμό Stovstrup 400kV ανατολικά του Tarm στον δήμο Ringkøbing-Skjern, θα απαιτήσει συνολική επένδυση περίπου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ (8,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

«Με το έργο Megaton και την ανάπτυξη ενός από τα μεγαλύτερα ενεργειακά πάρκα στον κόσμο στη Δυτική Γιουτλάνδη, θα βάλουμε ξανά τη Δανία στον παγκόσμιο χάρτη ως ηγέτη στη μετάβαση στην 100% πράσινη ενέργεια και τα πράσινα καύσιμα που είναι απαραίτητα για την επίτευξη τους παγκόσμιους κλιματικούς στόχους μέχρι το 2050», δήλωσε ο Karsten Nielsen, Διευθύνων Σύμβουλος της GreenGo Energy.