Ακτιβιστές της Greenpeace επιβιβάστηκαν σε πλοίο με συμβόλαιο της Shell στον Ατλαντικό Ωκεανό και ανάρτησαν ένα πανό που έγραφε: «Σταματήστε τη γεώτρηση. Ξεκινήστε να πληρώνετε». Συγκεκριμένα, μόλις δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση των κερδών της Shell, τέσσερις ακτιβιστές της Greenpeace International «κατέλαβαν» το White Marlin στη θάλασσα βόρεια των Καναρίων Νήσων σε μια ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στην κλιματική καταστροφή που προκαλείται σε όλο τον κόσμο από τη Shell και την ευρύτερη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων.

Στις 8 π.μ. (GMT) της Τρίτης, οι ακτιβιστές πλησίασαν το βαρύ πλοίο των 51.000 τόνων με τρία ταχύπολοα που κατέβηκαν από το πλοίο Arctic Sunrise της Greenpeace και χρησιμοποίησαν σχοινιά για να ανέβουν στο κατάστρωμα.

Οι τέσσερις ακτιβιστές: Carlos Marcelo Bariggi Amara, από την Αργεντινή. Yakup Çetinkaya, από την Τουρκία· Η Imogen Michel από το Ηνωμένο Βασίλειο και η Usnea Granger από τις ΗΠΑ «καταλαμβάνουν» τώρα το φορτίο του πλοίου, μια πλατφόρμα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Shell. Δύο άλλοι ακτιβιστές, ο Yeb Saño από τις Φιλιππίνες και ο Waya Pesik Maweru από την Ινδονησία προσπάθησαν να ενωθούν μαζί τους, αλλά δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν.

Η πλατφόρμα είναι ένα βασικό κομμάτι του εξοπλισμού παραγωγής που θα επιτρέψει στη Shell να «ξεκλειδώσει» οκτώ νέα πηγάδια στο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας Penguins. Οι διαδηλωτές μεταφέρουν αρκετές προμήθειες για να καταλάβουν την εξέδρα για μέρες.

Ο κ. Saño, ο οποίος είναι εκτελεστικός διευθυντής της Greenpeace Νοτιοανατολικής Ασίας και στο παρελθόν είχε ενεργήσει ως κύριος διαπραγματευτής για τις Φιλιππίνες στις παγκόσμιες συνομιλίες για το κλίμα, δήλωσε σχετικά: «Η Shell πρέπει να σταματήσει τις γεωτρήσεις και να αρχίσει να πληρώνει. Αναλαμβάνουμε δράση σήμερα γιατί όταν η Shell εξάγει ορυκτά καύσιμα προκαλεί έναν κυματισμό θανάτου, καταστροφής και εκτόπισης σε όλο τον κόσμο, έχοντας τον χειρότερο αντίκτυπο στους ανθρώπους που ευθύνονται λιγότερο για την κλιματική κρίση».

Το White Marlin μεταφέρει μια πλωτή μονάδα αποθήκευσης παραγωγής και εκφόρτωσης [FPSO] για ένα έργο ανάπλασης, καθώς η Shell προσπαθεί να συμπιέσει κάθε τελευταία σταγόνα πετρελαίου από το κοίτασμα Penguins. Η πλατφόρμα παραγωγής είναι το πρώτο νέο επανδρωμένο σκάφος της Shell στη βόρεια Βόρεια Θάλασσα εδώ και 30 χρόνια.[1] Στην αιχμή της παραγωγής, το έργο αναμένεται να αποδίδει το ισοδύναμο των 45.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα και η Shell έχει προτείνει ότι θα μπορούσε να ανοίξει περαιτέρω περιοχές για εξερεύνηση.

Η σημερινή διαμαρτυρία έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ο Wael Sawan ανέλαβε τη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Shell.

Αυτή την εβδομάδα η Shell πιθανότατα θα αντιμετωπίσει περαιτέρω πίεση καθώς ανακοινώνει τα κέρδη της για ολόκληρο το έτος την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου. Η εταιρεία έχει ήδη αποκομίσει εντυπωσιακά κέρδη λόγω των διογκωμένων τιμών της ενέργειας, λόγω του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία.