Η ιαπωνική Marubeni Corp ξεκίνησε την εμπορική λειτουργία της με βάση το πρόγραμμα τιμολογίων τροφοδοσίας για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Akita Port την Τρίτη. Η υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας της Ιαπωνίας, μέρος του στόχου της χώρας να είναι ουδέτερη από άνθρακα έως το 2050, πρόκειται

 

να αναπτυχθεί καθώς η κυβέρνηση προσβλέπει στην εγκατάσταση έως και 10GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος έως το 2030 και έως 45GW έως το 2040. Το έργο ύψους 100 δισεκατομμυρίων γιεν (768 εκατομμύρια δολάρια) της Marubeni για δύο αιολικά πάρκα με χωρητικότητα 140MW στο λιμάνι Akita και το λιμάνι Noshiro στο βόρειο νομό Akita είναι το πρώτο μεγάλης κλίμακας εμπορικό υπεράκτιο έργο αιολικής ενέργειας της Ιαπωνίας.

Με το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Noshiro Port να λειτουργεί από τα τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, η έναρξη του πάρκου Akita Port φέρνει το έργο σε πλήρη λειτουργία, είπε ο Marubeni.

Η ενέργεια από τα δύο αιολικά πάρκα θα πωλείται στην Tohoku Electric Power για 20 χρόνια στο πλαίσιο μιας συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζεται σε ένα πρόγραμμα τροφοδοσίας τιμολογίων.

Οι 12 συνεργάτες της Marubeni περιλαμβάνουν την Obayashi Corp, την Tohoku Sustainable & Renewable Energy Co, την Cosmo Eco Power Co, την Kansai Electric Power Co και την Chubu Electric Power Co.