Μεταχειρισμένες Μπαταρίες Ηλεκτρικών Οχημάτων Τροφοδοτούν το Ηλεκτρικό Δίκτυο της Καλιφόρνια

Μεταχειρισμένες Μπαταρίες Ηλεκτρικών Οχημάτων Τροφοδοτούν το Ηλεκτρικό Δίκτυο της Καλιφόρνια
energia.gr
Τετ, 8 Φεβρουαρίου 2023 - 11:31

Εκατοντάδες μεταχειρισμένα πακέτα μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων χρησιμοποιούνται σε μια εγκατάσταση στην Καλιφόρνια που είναι συνδεδεμένη με το ηλεκτρικό δίκτυο της πολιτείας, σύμφωνα με μια πρωτοποριακή τεχνολογία της εταιρείας που λέει ότι θα μειώσει δραματικά το κόστος αποθήκευσης ενέργειας χωρίς άνθρακα. Η B2U Storage Solutions Inc, μια startup με έδρα το Λος Άντζελες, δήλωσε ότι έχει χωρητικότητα 

αποθήκευσης 25 μεγαβατώρες που αποτελείται από 1.300 πρώην μπαταρίες EV συνδεδεμένες σε μια εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας στο Λάνκαστερ της Καλιφόρνια. Το έργο πιστεύεται ότι είναι το πρώτο του είδους του που πωλεί ενέργεια σε μια αγορά χονδρικής και κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Freeman Hall(φωτό).

Αν και η τεχνολογία είναι εκκολαπτόμενη, η αποθήκευση σε κλίμακα δικτύου παρέχει έναν χρήσιμο προορισμό για τα εκατομμύρια των χρησιμοποιημένων μπαταριών που θα προέλθουν από τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνητη μεταφορά τα επόμενα χρόνια. Είναι επίσης ένας πιο οικονομικός τρόπος για την ανάπτυξη των τεράστιων ποσοτήτων χωρητικότητας της μπαταρίας που απαιτείται για την αποθήκευση ηλιακής και αιολικής ενέργειας όταν ο ήλιος δεν λάμπει ή ο άνεμος εχει πέσει.

Η τεχνολογία της B2U επιτρέπει στις μπαταρίες EV να ομαδοποιούνται χωρίς να χρειάζεται να αποσυναρμολογηθούν πρώτα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2019 και υποστηρίζεται από την ιαπωνική εμπορική εταιρεία Marubeni Corp.