Ιαπωνία:Η Sumitomo Mitsui θα Τερματίσει Σταδιακά την Έκθεση στη Χρηματοδότηση Άνθρακα έως το 2040

Ιαπωνία:Η Sumitomo Mitsui θα Τερματίσει Σταδιακά την  Έκθεση στη Χρηματοδότηση Άνθρακα έως το 2040
energia.gr
Παρ, 10 Φεβρουαρίου 2023 - 13:03

Η Sumitomo Mitsui Banking Corp (SMBC) θα καταργήσει σταδιακά την έκθεση στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και έργων στην εξόρυξη άνθρακα έως το 2040, αλλά δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μείωση της στήριξης στη χρηματοδότηση του εμπορίου, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της, την Πέμπτη. Ο κύριος τραπεζικός βραχίονας της Sumitomo Mitsui Financial Group (8316.T) δήλωσε σε γνωστοποιήσεις προς τους επενδυτές

πέρυσι ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση για νέα ορυχεία, την επέκταση των υφιστάμενων και συναφών υποδομών, αλλά δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό της εταιρικής χρηματοδότησης για τις εταιρείες συνδέονται με την εξόρυξη άνθρακα.

Ο Rajeev Kannan, Διευθύνων Σύμβουλος της SMBC και Συνεπικεφαλής του Τμήματος Ασίας-Ειρηνικού δήλωσε στο Reuters την Πέμπτη ότι δεν θα υπάρξει έκθεση σε έργα και εταιρική χρηματοδότηση σε εξόρυξη άνθρακα και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα έως το 2040.

Οι επικριτές είχαν προηγουμένως επισημάνει την ασάφεια σχετικά με την εταιρική χρηματοδότηση που μπορεί να παρέχει ένα κενό στις τράπεζες που δανείζουν σε καθαρά ανθρακωρυχεία.

Ωστόσο, «κάποιο επίπεδο χρηματοδότησης εμπορίου» θα μπορούσε να είναι ακόμα διαθέσιμο για τους αντιπροσώπους άνθρακα που αποστέλλουν κρίσιμες προμήθειες καυσίμων για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, δήλωσε ο Kannan σε συνέντευξή του στο Reuters.