Δημόσιοι φορείς και ιδιωτικές εταιρείες προέβησαν στην αγορά αριθμού ρεκόρ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πέρυσι, σύμφωνα με την outlook του BloombergNEF (BNEF). Σύμφωνα με τα στοιχεία 167 οργανισμοί ανακοίνωσαν συμφωνίες αγοράς ενέργειας (PPA) σε 36 αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Ford και McDonald's. Πέρυσι, τόσο ιδιωτικές εταιρείες όσο και δημόσιοι φορείς υπέγραψαν συμβόλαια για την

εξασφάλιση 36,7 GW ανανεώσιμης ενέργειας για την τροφοδοσία των δραστηριοτήτων τους, αυξάνοντας κατά 18% από το 2021 παρά την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, τα σημάδια συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας και τα υψηλά επιτόκια.

Από το 2008, οι εταιρείες έχουν υπογράψει PPA για 148 GW καθαρής ενέργειας συνολικά. Αυτός ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος από τη συνολική παραγωγική ικανότητα της Γαλλίας.

Η αυξημένη αγορά οφείλεται στην ισχυρή ανάπτυξη στην Αμερική και την Ασία-Ειρηνικό. Όπως μετρήθηκε σε GW, τα συμβόλαια που υπογράφηκαν αυξήθηκαν κατά 18% στην Αμερική σε ρεκόρ 24,1 GW, με άνοδο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Λατινική Αμερική.

Στην αγορά των ΗΠΑ, οι εταιρείες αγκάλιασαν το εικονικό μοντέλο PPA, όπου ένα έργο καθαρής ενέργειας πωλεί απευθείας στη χονδρική αγορά για να πιάσει την τιμή spot. Στο BNEF τονίζεται ότι τέτοια συμβόλαια τους επέτρεψαν να αντισταθμίσουν τις αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.