Η SSE Renewables ολοκλήρωσε ένα έργο υβριδικής ηλιακής μπαταρίας που θα εγκατασταθεί στο αιολικό πάρκο Richfield στην κομητεία Wexford της Ιρλανδίας. Το έργο, μια φωτοβολταϊκή συστοιχία 21 MW και σύστημα αποθήκευσης 10 MW, θα είναι η πρώτη κίνηση στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας και τη σχετική αποθήκευση μπαταριών στην Ιρλανδία. Το Richfield με 18 ανεμογεννήτριες λειτουργεί από το 2006.

Το προτεινόμενο ηλιακό πάρκο θα βρίσκεται στις πόλεις Hooks και Yoletown, ενώ το προτεινόμενο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (BESS) θα συστεγάζεται δίπλα στον υπάρχοντα υποσταθμό στο αιολικό πάρκο.

Η ανάπτυξη του έργου θα υπόκειται σε αλλαγές στο τρέχον καθεστώς έγκρισης σύνδεσης στο δίκτυο της Ιρλανδίας, ώστε να επιτραπεί η «υβριδική» τεχνολογία συνδέσεων δικτύου για τη διευκόλυνση της συντοποθεσίας πηγών παραγωγής.

Η διευθύντρια ανάπτυξης και κατασκευής χερσαίων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Heather Donald δήλωσε: «Αναλαμβάνουμε δράση στη SSE Renewables για να προσφέρουμε την καθαρή ενέργεια που χρειάζεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή.