Iberdrola: Εξασφάλισε Δάνειο € 150 εκατ., από την ΕΤΕπ για την Ανάπτυξη 400 MW ΑΠΕ στην Ιταλία

Iberdrola: Εξασφάλισε Δάνειο € 150 εκατ., από την ΕΤΕπ για την Ανάπτυξη 400 MW ΑΠΕ στην Ιταλία
energia.gr
Τετ, 15 Φεβρουαρίου 2023 - 12:41

Η ισπανική Iberdrola εξασφάλισε δάνειο 150 εκατομμυρίων ευρώ (160 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την ανάπτυξη 400 MW φωτοβολταϊκών και αιολικών έργων στην Ιταλία. Τα χρήματα της ΕΤΕπ θα διατεθούν για την ανάπτυξη έργων φωτοβολταϊκής και αιολικής ενέργειας μικρής και μεσαίας κλίμακας και των ανάλογων συνοδευτικών υποδομών σύνδεσης

 

 

στο δίκτυο, κυρίως στις νότιες περιοχές της χώρας. Τα περισσότερα από τα έργα είναι σε περιοχές που λαμβάνουν ήδη κονδύλια από το Ταμείο Συνοχής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη διασύνδεσης και διασυνοριακών δικτύων μεταφορών και τεχνικής υποδομής για τα κράτη μέλη.

Στη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ θα συμπεριληφθούν επίσης δρόμοι πρόσβασης, υποσταθμοί και άλλες βοηθητικές υποδομές.

Η Iberdrola ανακοίνωσε ότι το χαρτοφυλάκιο έργων ισχύος 400 MW θα απαιτήσει συνολική επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ (321 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Ο Ignacio Galán, εκτελεστικός πρόεδρος της Iberdrola, δήλωσε: «Αυτό το νέο πράσινο δάνειο που υπογράφηκε με την ΕΤΕπ μας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουμε τη συνεισφορά μας σε μια Ευρώπη ικανή να εκπληρώσει τους κλιματικούς στόχους της και να αυξήσει την ενεργειακή της ανεξαρτησία. Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι απαραίτητη για την επίτευξή του».