Ο κλάδος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, της Enel υπέγραψε συμφωνία χρηματοδότησης με την τράπεζα UniCredit για τη χρηματοδότηση της επέκτασης ενός εργοστασίου ηλιακών πάνελ στην Κατάνια της Σικελίας. Η επένδυση, αξίας 560 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ιταλικού PV Gigafactory (Tango), μιας βιομηχανικής κλίμακας εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών μονάδων

στην Enel Green Power 3Sun. Η επέκταση του εργοστασίου θα έχει ως αποτέλεσμα 15πλάσια αύξηση της δυναμικότητάς του σε 3GW ετησίως από τα 200MW που είναι σήμερα.

Τα πρώτα 400 MW αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώ ολόκληρη η επέκταση θα είναι πλήρως λειτουργική μέχρι τον Ιούλιο του 2024. Το εργοστάσιο παραγωγής θα περιλαμβάνει φωτοβολταϊκές κυψέλες διπλής όψης ετεροσύνδεσης (B-HJT) που μπορούν να ανταποκριθούν στο φως τόσο στην μπροστινή όσο και στην πίσω επιφάνεια. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ θα ενσωματώνουν επίσης μια δομή που ονομάζεται Tandem, η οποία χρησιμοποιεί δύο στοιβαγμένες κυψέλες που επιτρέπουν τη σύλληψη περισσότερου φωτός από τις δομές με ένα κύτταρο.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι συνδυάζοντας φωτοβολταϊκά πάνελ διπλής όψης και δομή διαδοχικών κυψελών, οι φωτοβολταϊκές μονάδες θα μπορούσαν να ξεπεράσουν έναν λόγο απόδοσης άνω του 30%.