Η ΒΡ θα Επενδύσει 1 Δις Δολ. σε Σημεία Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στις ΗΠΑ ως το 2030

Η ΒΡ θα Επενδύσει 1 Δις Δολ. σε Σημεία Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στις ΗΠΑ ως το 2030
energia.gr
Πεμ, 16 Φεβρουαρίου 2023 - 15:32

Η ΒΡ ανακοίνωσε την Τετάρτη τα σχέδιά της να επενδύσει 1 δις δολ. έως το 2030 σε σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στις ΗΠΑ ως μέρος του στόχου της να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στη φόρτιση EV. Η εταιρεία προσφέρει επί του παρόντος 22.000 σημεία φόρτισης EV παγκοσμίως, με σχέδια να αυξήσει αυτόν τον αριθμό σε περισσότερα από 100.000 παγκοσμίως έως το 2030

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των σχεδίων της εταιρείας, η ΒΡ και η Hertz Corporation, η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, θα δημιουργήσουν υποδομές ταχείας φόρτισης σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως η Ατλάντα, το Όστιν, η Βοστώνη, το Σικάγο, το Ντένβερ, το Χιούστον, το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη, το Ορλάντο, το Φοίνιξ, Σαν Φρανσίσκο και η Ουάσιγκτον DC.

Η ΒΡ θα επενδύσει σε μια σειρά από εγκαταστάσεις ταχείας φόρτισης που ονομάζονται «gigahubs», οι οποίες είναι μεγάλης κλίμακας κόμβοι γρήγορης φόρτισης, που βρίσκονται σε τοποθεσίες υψηλής ζήτησης, όπως αεροδρόμια.

Το σχέδιο αυτό βασίζεται στο μνημόνιο συνεννόησης της Hertz και της ΒΡ που υπεγράφη πέρυσι για την ανάπτυξη ενός δικτύου σταθμών φόρτισης EV όπου δραστηριοποιείται η Hertz. Η Hertz σχηματίζει έναν στόλο ηλεκτρικών οχημάτων μέσω αγορών μεγάλης κλίμακας από την Tesla, την Polestar και την GM με στόχο το ένα τέταρτο του στόλου της να είναι ηλεκτρικό μέχρι το τέλος του 2024.