Σαλβίνι: «Αυτοκτονία» και «Δώρο στην Κίνα» η Κατάργηση των Οχημάτων με Μηχανή Εσωτερικής Καύσης στην ΕΕ

Σαλβίνι: «Αυτοκτονία» και «Δώρο στην Κίνα» η Κατάργηση των Οχημάτων με Μηχανή Εσωτερικής Καύσης στην ΕΕ
energia.gr
Πεμ, 16 Φεβρουαρίου 2023 - 18:06

Ο Ματτέο Σαλβίνι, υπουργός Μεταφορών και αναπληρωτής πρωθυπουργός στη σημερινή κυβέρνηση της Ιταλίας, υπό την Τζώρτζια Μελόνι, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι η γρήγορη μετάβαση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν μια «αυτοκτονία» και ένα «δώρο» για την κινεζική βιομηχανία

«Όλοι μας νοιαζόμαστε για το νερό, την ποιότητα του αέρα και ένα καθαρότερο περιβάλλον... αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα απολύσουμε εκατομμύρια εργαζομένους και θα κλείσουμε χιλιάδες επιχειρήσεις», δήλωσε ο υπουργός Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος ηγείται του δεξιού κόμματος Λέγκα.

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε επίσημα την Τρίτη νόμο για την οριστική απαγόρευση της πώλησης νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στο μπλοκ από το 2035, με στόχο να επιταχύνει τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα και να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.

«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και οικονομικές ενισχύσεις για όσους θέλουν να αλλάξουν τα αυτοκίνητά τους», είπε, μιλώντας στην ιταλική Γερουσία ο Σαλβίνι.