Πυρηνικό Αφοπλισμό και Αύξηση της Παραγωγής Πετρελαίου Ζητά ο Αυστραλός Πρωθυπουργός

Έκκληση για πυρηνικό αφοπλισμό απηύθυνε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Κέβιν Ρουντ, κατά τη διάρκεια χθεσινής του επίσκεψης στη Χιροσίμα.
Energia.gr
Τρι, 10 Ιουνίου 2008 - 04:59

Έκκληση για πυρηνικό αφοπλισμό απηύθυνε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Κέβιν Ρουντ, κατά τη διάρκεια χθεσινής του επίσκεψης στη Χιροσίμα. Στόχος της πρώτης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Ρουντ στην Ιαπωνία είναι να καθησυχάσει την κυβέρνηση του Τόκιο όσον αφορά στις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει η Αυστραλία με την Κίνα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Χιροσίμα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της ατομικής καταστροφής του 1945.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κυβέρνηση Ρουντ, αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία, ανέτρεψε απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης της Αυστραλίας για εξαγωγή ουρανίου στην Ινδία, καθώς το Νέο Δελχί δεν έχει υπογράψει την Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών.

Ο κ. Ρουντ ζήτησε, παράλληλα, από τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές του. «Αν οι χώρες του ΟΠΕΚ δεν αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου θα ευθύνονται για την κρίση στην παγκόσμια οικονομία» τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.