Η IberBlue Wind ανακοίνωσε σχέδια για την ανάπτυξη του πλωτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου Botafogo στα ανοικτά των ακτών της Figueira da Foz στην Πορτογαλία. Το αιολικό πάρκο θα καταλαμβάνει έκταση 359 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα διαθέτει 55 ανεμογεννήτριες, δυναμικότητας 18MW η καθεμία, αποτελώντας συνολικά 990MW εγκατεστημένης ισχύος.

 

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Botafogo θα κατασκευαστεί σε πλωτές πλατφόρμες σταθεροποιημένες με άγκυρες στον βυθό της θάλασσας, επιτρέποντάς του να βρίσκεται 30-50 χιλιόμετρα από την ακτή με στόχο να μειωθεί η οπτική του επίδραση.

Η υλοποίηση αυτού του έργου απαιτεί στενή συνεργασία με διαφορετικούς φορείς. Η IberBlue Wind έχει ήδη συνεργαστεί με λιμάνια και περιφερειακούς και τοπικούς φορείς για να διασφαλίσει ότι το έργο της θα ενσωματωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην περιοχή.

Η Figueira da Foz είναι μία από τις πέντε περιοχές που προτείνει η πορτογαλική κυβέρνηση για υπεράκτια χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η επιλογή του IberBlue Wind σε αυτήν την περιοχή δικαιολογείται από το συνδυασμό του υψηλού αιολικού δυναμικού, της λιμενικής υποδομής και του χαμηλού αντίκτυπου σε άλλες δραστηριότητες στην περιοχή.

Ο Adrián de Andrés, Αντιπρόεδρος της IberBlue Wind δήλωσε: «Η Figueira da Foz είναι μια περιοχή με μεγάλες δυνατότητες. Εκτός από την υψηλή ισχύ του ανέμου και την υπάρχουσα λιμενική υποδομή, βρίσκεται κοντά στο κέντρο της χώρας όπου υπάρχει σημαντική ζήτηση ενέργειας τόσο από βιομηχανικούς όσο και από ιδιώτες καταναλωτές.»