Μνημόνιο Κατανόησης για Συνεργασία στη Μείωση των Εκπομπών Μεθανίου Υπέγραψαν Chevron και Αίγυπτος

Μνημόνιο Κατανόησης για Συνεργασία στη Μείωση των Εκπομπών Μεθανίου Υπέγραψαν Chevron και Αίγυπτος
energia.gr
Τετ, 22 Φεβρουαρίου 2023 - 15:50

Ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός Chevron και το αιγυπτιακό Υπουργείο Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για να μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές και τεχνογνωσία για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη

Η Αίγυπτος δίνει προτεραιότητα στη μείωση των εκπομπών μεθανίου από τον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου της. Για το σκοπό αυτό, το αιγυπτιακό υπουργείο πετρελαίου και ορυκτών πόρων δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Chevron για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των πόρων υδρογονανθράκων που διαθέτει η βορειοαφρικανική χώρα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ξεναγήσεις και εργαστήρια μελέτης μεθανίου και απανθρακοποίησης για υπαλλήλους του υπουργείου στις εγκαταστάσεις της Chevron στις ΗΠΑ και σε άλλες τοποθεσίες με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις τεχνολογίες ελέγχου του μεθανίου, τις πρακτικές μέτρησης και τα έργα για την αποτελεσματική μείωση των εκπομπών άνθρακα.

«Λόγω του σημαντικού του ρόλου στην υπερθέρμανση του πλανήτη, η μείωση των εκπομπών μεθανίου αποτελεί το κλειδί για τη στήριξη της θετικής δράσης για το κλίμα», δήλωσε ο Tarek El Molla, Υπουργός πετρελαίου και ορυκτών πόρων της Αιγύπτου.

Η Chevron στοχεύει να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στην μείωση των εκπομπών μεθανίου, αναλαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα.

Η ένταση μεθανίου στον τομέα του upstream της αμερικανικής πετρελαϊκής έχει μειωθεί κατά 50% από το 2016.Και τα δύο μέρη εργάζονται από κοινού σε μια συμφωνία που σχετίζεται με την ανάπτυξη και την ενίσχυση των βέλτιστων πρακτικών για τη μείωση του μεθανίου από πέρυσι, είπε η Chevron.