Ο ελβετικός επενδυτικός όμιλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας GoldenPeaks Capital ολοκλήρωσε την κατασκευή 176 MW φωτοβολταϊκών έργων στην Πολωνία. Τα δύο έργα, που ονομάστηκαν «Foxtrot» και «Gamma» ξεκίνησαν στις αρχές του 2022 σε 15 διαφορετικές περιοχές της χώρας και εξασφάλισαν αρκετές συμφωνίες αγοράς ενέργειας με πολυεθνικές εταιρείες.

 

Η Fergie May, CIO της GoldenPeaks Capital, δήλωσε: «Η ομάδα της GoldenPeaks Capital και οι θυγατρικές της, όπως η Spectris Energy, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για να φέρει αυτά τα έργα στην αγορά εντός του προϋπολογισμού και εγκαίρως, παρά το ταραχώδες περιβάλλον της αγοράς».

Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων τροφίμων Mondelēz International ήταν μεταξύ των εταιρειών που η GoldenPeaks Capital υπέγραψε σύμβαση αγοράς εικονικής ενέργειας (VPPA) στην Πολωνία.

«Η συνεργασία με την GoldenPeaks Capital στην Πολωνία είναι μια μεγάλη απόδειξη ότι μεταμορφώνουμε τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε στις εργασίες μας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Marcin Dobrock, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος στην Πολωνία και τη Βαλτική στη Mondelēz.

Μέσω ενός 12ετούς VPPA, η ενέργεια θα παρέχεται από διάφορους σταθμούς ηλιακής ενέργειας στην Πολωνία με συμβατική ισχύ 109 MWp και θα τροφοδοτούν οκτώ μονάδες της εταιρείας τροφίμων από τον Μάρτιο του 2023.