H Octopus Energy Generation σχεδιάζει μια ταχεία αύξηση των επενδύσεων στην υπεράκτια αιολική ενέργεια αφού ξόδεψε 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η εταιρεία, που ανήκει στο Octopus Energy Group, δήλωσε ότι αύξησε το μερίδιό της στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Lincs ισχύος 270 μεγαβάτ στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Αγγλίας στο 31% από 23,25%.

Το αιολικό πάρκο Lincs περιλαμβάνει 75 ανεμογεννήτριες που παράγουν αρκετή καθαρή ενέργεια για 240.000 σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο. Λειτουργεί από το 2013 και το διαχειρίζεται η Ørsted. Από την είσοδό της στον κλάδο πέρυσι, η Octopus Energy Generation έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε υπεράκτια αιολική ενέργεια και τώρα γνωστοποίησε ότι θαπροχωρήσει σε περισσότερες επενδύσεις χωρίς να διευκρινίζει πόσα σχεδιάζει να δαπανήσει.

Η Βρετανία διαθέτει 11 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος και η κυβέρνηση σχεδιάζει να επισπεύσει τις εγκρίσεις σχεδιασμού για υπεράκτια αιολικά πάρκα.

«Υπάρχουν ακόμη τεράστιες αναξιοποίητες δυνατότητες και ισχυρή επενδυτική όρεξη για περαιτέρω κλιμάκωση αυτής της τεχνολογίας για να μειώσουμε την εξάρτησή μας από ακριβά ορυκτά καύσιμα», δήλωσε ο Alex Brierley, συνεπικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κεφαλαίων της Octopus Energy Generation.