Καναδική Πολυεθνική θα Συγκεντρώσει $ 20 δισ., για το Δεύτερο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης

Καναδική Πολυεθνική θα Συγκεντρώσει $ 20 δισ., για το Δεύτερο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης
energia.gr
Τετ, 1 Μαρτίου 2023 - 11:49

Η Brookfield Asset Management Ltd, μια καναδική πολυεθνική και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης εναλλακτικών επενδύσεων στον κόσμο, στοχεύει να συγκεντρώσει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο ταμείο της που είναι αφιερωμένο στην επένδυση στην παγκόσμια μετάβαση στην καθαρή ενέργεια από ορυκτά καύσιμα.

 

Η συγκέντρωση κεφαλαίων αναμένεται να αρχίσει στα μέσα του έτους, είπαν πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή τα σχέδια είναι εμπιστευτικά και η εταιρεία μπορεί τελικά να συγκεντρώσει έως και 25 δισεκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί από τους επενδυτών. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα το Τορόντο αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τα σχέδια της Brookfield εμβαθύνουν το στοίχημά της σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα μετά τη συγκέντρωση 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο Brookfield Global Transition Fund, υπό την επίβλεψη του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney και του Connor Teskey, διευθύνοντος συμβούλου της Brookfield Renewable. Οι επενδυτές που επικεντρώνονται στο πράσινο βλέπουν τις εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως έτοιμες να αυξηθούν εν μέσω αναταραχής στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη βιασύνη να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Το έξυπνο χρήμα ακολουθεί «ένα απόλυτο τείχος ευκαιριών» στον ενεργειακό τομέα, δήλωσε ο Carney σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg.

Η στρατηγική του Brookfield για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περιλαμβάνει επενδύσεις σε επιχειρήσεις που θέλουν να απελευθερώσουν τις ανθρακούχες πηγές αλλά δεν διαθέτουν το κεφάλαιο ή την επιχειρησιακή τεχνογνωσία για να το κάνουν. Ο δεύτερος μεγαλύτερος εναλλακτικός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο συνεργάστηκε με την EIG Global Energy Partners για μια πιθανή εξαγορά της Origin Energy Ltd., ιδιοκτήτριας του μεγαλύτερου εργοστασίου άνθρακα της Αυστραλίας.