Η Vestas υπέγραψε συμφωνία προτιμώμενου προμηθευτή (preferred supplier) με την Korea South-East Power Company (KOEN) για το υπεράκτιο αιολικό έργο Wando Geumil ισχύος 600 MW στο Wando-Gun, στην επαρχία Νότιας Jeolla, Νότια Κορέα. Εάν το έργο υλοποιηθεί, η Vestas θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει 40 μονάδες του στροβίλου V236-15MW. Η Vestas θα προσφέρει επίσης 20 χρόνια υπηρεσίας λειτουργίας και συντήρησης για το αιολικό πάρκο όταν αρχίσει να λειτουργεί.

Η παράδοση των στροβίλων αναμένεται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2025, με την εμπορική λειτουργία να έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2026.

«Είναι τιμή μας που μας επέλεξε η KOEN ως προτιμώμενο προμηθευτή ανεμογεννητριών για το υπεράκτιο αιολικό έργο Wando Geumil και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει», δήλωσε ο Purvin Patel, Πρόεδρος της Vestas Asia Pacific και πρόσθεσε «Με στόχο να γίνει ηγέτης στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, η Vestas δεσμεύεται να υποστηρίξει την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της  Νότιας Κορέας καθώς και της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, σε στενή συνεργασία με τους πελάτες μας».

Ο Srdan Cenic, Country Manager της Vestas Korea & Vice President, Head of Sales Offshore της Vestas Asia Pacific, πρόσθεσε: «Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτό το έργο, το οποίο θα είναι η πρώτη συνεργασία για εμάς με την KOEN. Μέσω του έργου, η KOEN και η Vestas θα συνεργαστούν για να απελευθερώσουν το δυναμικό του υπεράκτιου ανέμου στη δυτική ακτή της χώρας και να συμβάλουν στον στόχο της Νότιας Κορέας να παράγει το 20% της ενέργειάς της από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030».