Η Shell επανεξετάζει το τρέχον σχέδιό της για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1% έως 2% ετησίως έως το 2030, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Wael Sawan σε συνέντευξή του στους Times που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή

Ας σημειωθεί ότι, όταν ο Sawan ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές του έτους, είχε δεσμευθεί να ενισχύσει την απόδοση της Shell και να επανεξετάσει τις δραστηριότητες της βρετανικής πετρελαϊκής στηρίζοντας, παράλληλα, τη στρατηγική του προκατόχου του Ben van Beurden να στρέψει την εταιρεία προς μορφές ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Ο Sawan, ωστόσο, μιλώντας στη λονδρέζικη εφημερίδα, ανέφερε ότι η Shell θα μπορούσε να αναθεωρήσει τον τρέχοντα στόχο της για μείωση της παραγωγής πετρελαίου της έως το 2030.

«Σκεφτόμαστε ποια είναι η σωστή κατεύθυνση για την αγορά», είπε ο Sawan στους Times. «Έχω σταθερή άποψη ότι ο κόσμος θα χρειάζεται πετρέλαιο και φυσικό αέριο για πολύ καιρό ακόμα. Ως εκ τούτου, η μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν είναι υγιής». Υπενθυμίζεται ότι και η BP τον περασμένο μήνα υπαναχώρησε από τα σχέδιά της να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 40% μέχρι το τέλος της δεκαετίας, και αντ' αυτού στόχευσε σε μείωση κατά 25%.

Τόσο η Shell όσο και η BP ανέφεραν κέρδη ρεκόρ το 2022 λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.Ο Sawan, Λιβανο-Καναδός πολίτης που εντάχθηκε στο δυναμικό της Shell πριν από 25 χρόνια, έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για αναδιάρθρωση του οργανογράμματος της ενεργειακής εταιρείας και έχει ξεκινήσει την εξέταση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων λιανικής ενέργειας της Shell.