H Metlen (πρώην Μυτιληναίος) έθεσε προς πώληση τα περιουσιακά στοιχεία του για τις ΑΠΕ στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων οκτώ ηλιακών πάρκων σε λειτουργία ή υπό κατασκευή και ενός project ανάπτυξης 2,9 GW που περιλαμβάνει έργα αποθήκευσης μπαταριών και υδρογόνου. Η πώληση, η οποία πραγματοποιείται με τη μεσολάβηση της Macquarie, πραγματοποιείται καθώς η Metlen προετοιμάζεται για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

 

Στην Αυστραλία, η εταιρεία κατέχει έξι ολοκληρωμένα και λειτουργικά ηλιακά πάρκα συνολικής ισχύος 530MW, συμπεριλαμβανομένου του έργου Moura 110MW στο Queensland και του ηλιακού πάρκου Wyalong 75MW στη Νέα Νότια Ουαλία. Τέσσερα ηλιακά πάρκα κάτω των 40MW - Wagga Wagga I & II, Junee και Corowa - βρίσκονται σε λειτουργία στη νοτιοανατολική NSW.

Στο Κουίνσλαντ, το ηλιακό πάρκο 53MW Kingaroy βρίσκεται τώρα σε φάση θέσης σε λειτουργία, ενώ το ηλιακό πάρκο 150MW Munna Creek βρίσκεται υπό κατασκευή κοντά στο Gympie μετά από συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την Tesltra και την NBNCo.

Το έργο Wyalong, το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται τον Ιούλιο του 2022, θα πωλεί περίπου το ήμισυ της παραγωγής του στην NBN Co στο πλαίσιο 10ετούς συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με φυλλάδιο που εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε υποψήφιους αγοραστές, η Metlen είναι επίσης ανοικτή σε πώληση των έργων ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας υδρογόνου και ΝΖ στο πλαίσιο μιας προσφοράς.

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα περιουσιακά της στοιχεία είναι διαφοροποιημένα ανάλογα με την τοποθεσία, το σημείο σύνδεσης και την απορρόφηση, ενώ το χαρτοφυλάκιο ανάπτυξής της έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα σήματα και τη δυναμική της τοπικής αγοράς ενέργειας.

Η πώληση θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, ξεκινώντας με μη δεσμευτικές προσφορές εντός εβδομάδων. Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι αναμένεται να κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, με υπογραφή τον Νοέμβριο του 2024, αναφέρουν τα έγγραφα.