Τα κτίρια και οι στέγες της Κίνας έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν περισσότερα από 1.000 γιγαβάτ ηλιακής ισχύος - σχεδόν το ίδιο μέγεθος με ολόκληρη την υπάρχουσα παγκόσμια βιομηχανία, σύμφωνα με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή του τομέα. Υπάρχει θεωρητικά αρκετός χώρος σε οικιστικά, εμπορικά και δημόσια ακίνητα για να φιλοξενήσει αυτή την κλίμακα παραγωγικής ικανότητας, καθώς

το κόστος μειώνεται και οι τεχνολογίες εξελίσσονται, δήλωσε ο Zhong Baoshen, πρόεδρος της Longi Green Energy Technology Co. Αυτό θα ήταν αρκετό για να τροφοδοτήσει τουλάχιστον 750 εκατομμύρια σπίτια κατά τη διάρκεια της αιχμής της παραγωγής.

Η ικανότητα παραγωγής ηλιακών φωτοβολταϊκών αυξήθηκε κατά περίπου 27% σε 1.223,5 γιγαβάτ παγκοσμίως το 2022 και η Κίνα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου, σύμφωνα με το BloombergNEF.

Η επίτευξη του επιπέδου των 1.000 γιγαβάτ θα απαιτούσε από τη βιομηχανία να ξεπεράσει εμπόδια όπως οι περιορισμοί του δικτύου και η έλλειψη ικανότητας αποθήκευσης ενέργειας, πράγμα που σημαίνει ότι η εκτίμηση θα παραμείνει πιθανότατα θεωρητική τουλαχιστον για το εγγύς μέλλον. Παρόλα αυτά, ο Zhong είναι βέβαιος για την ικανότητα της Κίνας να αναπτύξει γρήγορα τέτοιες κατανεμημένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.