Η Orsted έχει λάβει άδεια για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Skane ισχύος 1500 MW στη Σουηδία. Το διοικητικό συμβούλιο της κομητείας στο Skane χορήγησε στον Δανό προγραμματιστή άδεια για την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου σε σχέση με μια περιοχή Natura 2000 νότια του Skane. Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο σχεδιάζεται για 22 χιλιόμετρα νότια του Ystad και του Trelleborg στο Skane, στην οικονομική ζώνη της Σουηδίας.

Η αναμενόμενη ετήσια παραγωγή περίπου 7TWh. Αυτό αντιστοιχεί στο ήμισυ της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του Skane σήμερα, είπε ο Orsted.

Το διοικητικό συμβούλιο της κομητείας έχει συστήσει προηγουμένως στην κυβέρνηση να χορηγήσει άδεια για το αιολικό πάρκο.

Το αιολικό πάρκο προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία το 2029.

Ο Σουηδός διευθυντής στο Orsted, Sebastian Hald Buhl, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό και θετικό μήνυμα από το συμβούλιο της κομητείας, τώρα δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την κυβέρνηση να δώσει την έγκρισή της για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Skane.

«Εάν λάβουμε μια γρήγορη απόφαση φέτος, η τοποθεσία μπορεί να προσφέρει φθηνότερη τοπικά παραγόμενη και αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια ήδη από το 2029 και να συμβάλει στην κάλυψη των ταχέως αυξανόμενων αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της Σουηδίας».