Παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο Όμιλος DTEK ολοκληρώνει την κατασκευή της πρώτης φάσης του αιολικού σταθμού Tyligulska, με ισχύ 114MW από τα συνολικά δηλωθέντα 500MW. Την άνοιξη του 2023, 19 ανεμογεννήτριες θα αρχίσουν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για τη στήριξη του ενεργειακού ισοζυγίου της Ουκρανίας, δήλωσε η DTEK.

Η υλοποίηση του έργου, στην περιοχή Mykolaiv στη νότια Ουκρανία, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη των φιλοδοξιών της πρωτοβουλίας "30 to 2030", με στόχο την εγκατάσταση 30GW εγκατεστημένης ισχύος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ουκρανία έως το 2030.

Ο Όμιλος DTEK σχεδιάζει να ολοκληρώσει τον αιολικό σταθμό Tyligulska, ώστε να φτάσει στην πλήρη σχεδιαστική του ισχύ των 500MW.

Η εταιρεία αναζητά επιλογές για την περαιτέρω υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων με διεθνείς δωρητές και εταίρους.

Ο κ. Maxim Timchenko, διευθύνων σύμβουλος της DTEK, δήλωσε: "Η DTEK είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της χώρας: "Παρ' όλες τις προκλήσεις αυτού του πολεμικού έτους, η DTEK κατασκεύασε επιπλέον 114MW πράσινης παραγωγής ενέργειας για την Ουκρανία.